BijBrenda

Hondentraining

Waarvoor kun je BijBrenda terecht?

Je hond goed opvoeden en creatief trainen

Naast het uitlaten van honden verzorg ik ook hondentraining. Een hond die vol vertrouwen functioneert in onze maatschappij en goed luistert, hoe fijn is dat? Ontspannen wandelen, je hond lekker los laten rennen en erop kunnen vertrouwen dat hij komt als je roept. Dat wil toch iedereen? Maar ook een hond die in huis goed functioneert, niet overmatig blaft en even alleen kan zijn. Er komt veel kijken bij het goed opvoeden en trainen van je hond. Kennis van lichaamstaal, rasspecifiek gedrag en leerprincipes zijn vereisten om dit proces goed te begeleiden. Je hond opvoeden en trainen kost tijd en energie maar is een bijzonder mooi en leerzaam proces. Respect, vertrouwen, elkaar leren begrijpen en plezier staan hoog in het vaandel.

wat bied ik aan?

Hoe ziet een training BijBrenda eruit?

Allereerst gaan we kijken naar de hond. Wat gaat er goed en wat verdient er aandacht/sturing? Waar wordt de hond blij van en waar liggen de uitdagingen/verbeterpunten?  Wat zijn de welzijnsbehoeften van de hond en wat is realistisch en haalbaar? 

Om gedrag te sturen kunnen we management toepassen en de hond oefeningen aanleren. Dit gaan we eerst aanleren in een prikkelarme omgeving. Zodra de hond begrijpt wat we verwachten gaan we de hond stapsgewijs in de context trainen.    

Het kan natuurlijk ook dat je hond al goed luistert en je gewoon leuke dingen wilt doen met je hond. Ik geef veel funtrainingen. In een funtraining zitten meerdere hondensporten verwerkt en ook altijd een stukje gehoorzaamheid op een creatieve manier. Door deze combinatie onderhoud je de gehoorzaamheid, ook in situaties met veel opwinding en afleiding. 

Wat mag je verwachten?

Privélessen op maat en op locatie

Privélessen worden gegeven op mijn eigen terrein, een veilig natuurgebied of aan huis. Afhankelijk van de hulpvraag kiezen we een geschikte locatie. Dit kan ook een combinatie zijn.  Stel je voor: je hebt een pup of herplaatser in huis gekregen. Dan beginnen we eerst met een les aan huis voor de huis-, tuin- en keukenoefeningen.  Daarna een les op mijn terrein voor de socialisatie en om de hond de eerste keer veilig los te laten. Daarna kunnen we samen naar het bos. Ik leer je hoe je ontmoetingen met andere honden kan begeleiden. We observeren de lichaamstaal en het gedrag van de honden.  Ook is het een goede oefening voor je hond om te leren luisteren met afleiding. Dit is slechts een voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is. 

Honden leren heel snel. Dit geldt voor goed gedrag maar helaas ook voor ongewenst gedrag. We gaan de hond dus gewenst gedrag aanleren. En heel belangrijk: we gaan het ongewenste gedrag zoveel mogelijk beperken, door middel van onder andere management.

Ik werk beloningsgericht, volgens moderne inzichten, zonder dwang, pijn of dominantie. Ik geloof niet in een quick fix maar ga voor een gedragsverandering omdat de hond dat zelf graag wil. Een gelukkige, ontspannen hond die goed luistert omdat het leuk is om te luisteren. Nieuw: privéles kan nu ook op locatie BijBrenda On Tour!

Foto's uit de praktijk

Een sfeerimpressie van privelessen op mijn eigen terrein. 

Wat andere baasjes zeggen

PRAKTISCHE INFORMATIE

Hoe werkt het precies?

Heb je vragen over de mogelijkheden voor privélessen?