Juna

Juna is met haar 5 kg de kleinste hond in de roedel. Juna heb ik geadopteert uit Spanje. Klein van formaat maar misschien wel met het grootste karakter. Juna is slim, lief, sociaal en eigenwijs. Juna doet niets waar ze het nut niet van inziet. Ik moest dus even wennen aan haar gedrag, zo’n eigen willetje, maar inmiddels zijn we een goed team.

Juna kan met alle honden en mensen omgaan en trekt zich zelden iets aan van haar omgeving. Wandelen vindt ze leuk, mits dit in het bos, de duinen of het strand is. Ze is gek op jagen en doet dit het liefste samen met Timber of haar grote vriend Duru. In huis speelt ze dagelijks trekspelletjes met Timber, op zulke momenten komt de terrier in haar dan duidelijk naar boven.

Qua training vindt Juna alles leuk mits er maar eten te verdienen is. Behendigheid en treibball vind ze erg leuk, net als speuren en zoeken.  Daarnaast kan ook Juna een flink aantal trucjes en doggydance moves. In de lessen helpt Juna net als Buster met de pups en doet ze regelmatig oefeningen voor.

Juna is door de combinatie van haar kleine formaat en sociale en stabiele karakter uitermate geschikt als therapie hond. In 2018 is ze gecertificeerd als bezoekhond via Dogswork. Daarnaast gaat ze af en toe mee met Ilse van der Woude, eigenaar van dierenmomentje.

Kortom een heerlijk ongecompliceerd hondje die ik nooit meer zou willen missen!

juna 1.jpg