Mijn honden

Buster

Buster was mijn eerste eigen hond. Eindelijk een border collie, een droom die in vervulling ging. Buster is geboren op 8 november 2007 bij een boer in Brabant.

Zijn eerste gezin kon Buster helaas niet bieden wat hij nodig had. Via de herplaatsing is hij begin december 2008 bij mij komen wonen. 

Met Buster heb ik diverse cursussen gevolgd, van gehoorzaamheid tot diverse hondensporten. Buster had flink wat gedragsproblemen, was snel angstig en kon gemakkelijk naar mensen happen. Mede daardoor raakte mijn interesse in hondengedrag steeds groter. Ik vond het geweldig om hem te leren begrijpen en begeleiden. Door jarenlange trainingen, veel geduld en heel veel liefde was hij de beste hond die ik me kon wensen. 

Buster was een heerlijke hond om mee te werken; hij had veel energie, een enorme will to please en was super slim. Behendigheid, flyball, treibball, frisbee, dogdance en speuren vond hij geweldig. Ook voor een rondje fietsen of hardlopen was hij altijd in. Naarmate hij ouder werd deden we steeds meer denk- en zoekspelletjes. Buster kende tientallen trucjes en haalde als skateboardende hond de Nederlandse televisie.

Buster is op 2 maart 2021 overleden.

Timber

From Dutch Pepper Twisting Timber is op 28 januari 2014 geboren bij Jessica en Jeroen Peperkamp in Geldrop. 

Timber is een fantastische hond om mee te werken. Al snel zijn we begonnen met Engelse obedience trainingen en toen Timber één jaar oud was liepen we onze eerste wedstrijd. Nog datzelfde jaar werden we eerste op het Nederlands Kampioenschap in de Novice klasse. Hoe trots kun je zijn! Timber werkt keihard zowel binnen als buiten de ring en laat zich zelden afleiden tijdens de training/wedstrijd. Nadat Timber C-only was geworden, wat betekende dat wij samen op het allerhoogste niveau mochten lopen, zijn we overgestapt op de FCI Obedience. Ook in die competitie heeft Timber alle diploma´s gehaald.

Elke dag gaat Timber twee keer mee naar het bos of de duinen. Daar is hij druk met jagen op konijntjes of eekhoorntjes. Spelen met dennenappeltjes en zwemmen behoren ook tot zijn favoriete bezigheden. Timber is geen hond die buiten met andere honden speelt, hij wil liever met rust gelaten worden en negeert zelf ook alle honden. In huis is Timber een heerlijke rustige tevreden hond. 

Onze andere hobby is samen hardlopen. Dit doen we 3 à 4 keer in de week in mooie natuurgebieden. In september 2020 hebben we samen een halve marathon gelopen voor Kika, een unieke ervaring!

Sinds een paar maanden doen we ook samen detectie. 

Juna

Juna was met haar vijf kg de kleinste hond in de roedel. Juna heb ik geadopteerd uit Spanje. Klein van formaat maar misschien wel met het grootste karakter. Juna was slim, lief, sociaal en eigenwijs. Juna deed niets waar ze het nut niet van in zag .

Wandelen vond ze leuk, mits dit in het bos, de duinen of het strand was. Een rondje door de woonwijk? Super stom, aldus Juna. In huis speelde ze dagelijks trekspelletjes met Timber. 

Qua training vond Juna alles leuk mits er maar eten te verdienen was. Behendigheid en treibball vond ze erg leuk, net als speuren en zoeken.  Daarnaast kon ook Juna een flink aantal trucjes en doggydance moves. 

Juna was door de combinatie van haar kleine formaat en sociale en stabiele karakter uitermate geschikt als therapiehond. In 2018 is ze gecertificeerd als bezoekhond via Dogswork. Regelmatig ging ze mee naar zorginstellingen en daar genoot ze enorm van. 

Juna heeft mij enorm veel geleerd.  Eén van de belangrijkste lessen van Juna was dat je niet altijd met 120 km per uur door het leven hoeft te razen. Dat het soms goed is om even stil te staan, goed om je heen te kijken en dat het niet uitmaakt hoe hard je gaat, zolang je maar in beweging blijft. Een andere les van Juna was dat je je niet zoveel aan hoeft te trekken van wat anderen doen. Wijs hondje!

Juna is op 27 mei 2021 overleden. 

Lilly

Lilly was ons gouden hondje. Ze is in de zomer van 2020 bij ons komen wonen. Ze was toen 10,5 jaar oud.  Lilly was een lot uit de loterij, ik noemde haar altijd mijn cadeautje. 

Lilly was lief voor alle mensen en dieren.  Zonder problemen voegde ze met alle honden en binnen no time was ze dikke vrienden met mijn honden. 

Lilly vond ALLES met actie leuk. Wandelen, balletjes apporteren, zwemmen of rennen.  Ze kon enorm goed frisbees vangen en was ook gek op zoekspelletjes. Eigenlijk was alles leuk zolang ze maar mocht werken . 

Lilly vond alleen zijn niet zo leuk daarom mocht ze  altijd mee met de uitlaatservice. Gezellig voorin mee in de bus om alle honden op te halen. In huis was Lilly heel relaxed. Zodra ik ga zitten kwam ze tegen me aan liggen.  Lilly dwong mij als het ware om af en toe op de bank te hangen en niks anders te doen dan knuffelen. 

Lilly is 23 januari overleden.