Over mij

Hoe het allemaal begon…

Als kind wist ik al dat ik heel graag met honden wilde gaan werken. Toch ben ik na mijn middelbare school eerst Facility Management gaan studeren. Tijdens mijn studie werkte ik in de horeca en dit vond ik zo leuk dat ik in 2006 samen met mijn vriend een eigen restaurant opende in Bloemendaal. Een super leuke tijd maar zodra het restaurant eenmaal goed liep begon ik toch steeds meer te verlangen naar een eigen hond. In 2009 kwam Buster bij ons wonen. Overdag liep ik uren met Buster in het bos en ’s avonds werkte ik in het restaurant.

In 2012 hebben we het restaurant verkocht en ben ik les gaan geven bij Kyno Connect. Dit heb ik ruim 9 jaar met heel veel plezier gedaan. In de tussentijd was ik al begonnen aan de opleiding Kynologisch gedragsinstructeur en therapeut bij Dogvision. Tegelijkertijd kwamen ook de eerste uitlaathonden erbij. 

10 jaar later.........

6 dagen in de week ben ik druk met mijn uitlaatservice. Op mijn eigen terrein mogen de honden spelen, train ik met ze en daag ik ze uit met veel zoekopdrachten.  Elke hond is uniek en heeft zijn eigen talenten en behoeften. Dit betekent in de praktijk dat elke hond een eigen programma van activiteiten aangeboden krijgt. Voor mij als trainer ook erg leerzaam om zoveel verschillende honden te mogen trainen.  

Naast de uitlaatservice geef ik bijna dagelijks privelessen. Het is fantastisch om samen met de eigenaar honden te trainen. Om samen te kijken naar lichaamstaal en gedrag en de welzijnsbehoefte van de hond in kaart te brengen. De hond vaardigheden aan te leren en te ontdekken waar zowel baas als hond gelukkig van worden. 

 

“Plaats hier een mooie quote over bijvoorbeeld hondenwelzijn of de band tussen mens en hond.”

Buster

Buster was mijn eerste eigen hond. Eindelijk een border collie, een droom die in vervulling ging. Buster is geboren op 8 november 2007 bij een boer in Brabant.

Zijn eerste gezin kon Buster helaas niet bieden wat hij nodig heeft. Via de herplaatsing is hij begin december 2008 bij mij komen wonen. 

Met Buster heb ik diverse cursussen gevolgd, van gehoorzaamheid tot diverse hondensporten. Buster had flink wat gedragsproblemen, was snel angstig en kon gemakkelijk naar mensen happen. Mede daardoor raakte mijn interesse in hondengedrag steeds groter. Ik vond het geweldig om hem te leren begrijpen en begeleiden. Door jarenlange trainingen, veel geduld en heel veel liefde is hij nu de beste hond die ik me kan wensen. 

Buster was een heerlijke hond om mee te werken; hij had veel energie, een enorme will to please en is super slim. Behendigheid, flyball, treibball, frisbee, dogdance en speuren vindt hij geweldig. Ook voor een rondje fietsen of hardlopen was hij altijd in. Naarmate hij ouder werd doen we steeds meer denk- en zoekspelletjes. Buster kent tientallen trucjes en haalde als skateboardende hond de Nederlandse televisie.

Buster is 2 maart 2021 overleden

Timber

From Dutch Pepper Twisting Timber is 28 januari 2014 geboren bij Jessica en Jeroen Peperkamp in Geldrop. 

Timber is een fantastische hond om mee te werken. Al snel zijn we begonnen met Engelse obedience trainingen en toen Timber 1 jaar oud was liepen we onze eerste wedstrijd. Nog datzelfde jaar werden we eerste op het Nederlands Kampioenschap in de Novice klasse. Hoe trots kun je zijn! Timber werkt keihard zowel binnen als buiten de ring en laat zich zelden afleiden tijdens de training/wedstrijd. Nadat Timber C-only was geworden, wat betekende dat wij samen op het allerhoogste niveau mochten lopen, zijn we overgestapt op de FCI Obedience. Ook in die competitie heeft Timber alle diploma´s gehaald.

Elke dag gaat Timber 2 keer mee naar het bos of de duinen. Daar is hij druk met jagen op konijntjes of eekhoorntjes. Spelen met dennenappeltjes en zwemmen behoren ook tot zijn favoriete bezigheden. Timber is geen hond die buiten met andere honden speelt, hij wil liever met rust gelaten worden en negeert zelf ook alle honden. In huis is Timber een heerlijke rustige tevreden hond. 

Onze andere hobby is samen hardlopen. Dit doen we 3 a 4 keer in de week in mooie natuurgebieden. In september 2020 hebben we samen een halve marathon gelopen voor Kika, een unieke ervaring!

Sinds een paar maanden doen we ook samen detectie. 

Juna

Juna was met haar 5 kg de kleinste hond in de roedel. Juna heb ik geadopteert uit Spanje. Klein van formaat maar misschien wel met het grootste karakter. Juna was slim, lief, sociaal en eigenwijs. Juna deed niets waar ze het nut niet van in zag .

Wandelen vond ze leuk, mits dit in het bos, de duinen of het strand was. Een rondje door de wooonwijk, super stom aldus Juna. In huis speelde ze dagelijks trekspelletjes met Timber. 

Qua training vond Juna alles leuk mits er maar eten te verdienen was.  Behendigheid en treibball vond ze erg leuk, net als speuren en zoeken.  Daarnaast kon ook Juna een flink aantal trucjes en doggydance moves. 

Juna was door de combinatie van haar kleine formaat en sociale en stabiele karakter uitermate geschikt als therapie hond. In 2018 is ze gecertificeerd als bezoekhond via Dogswork.  Regelmatig ging ze mee naar zorginstellingen en daar genoot ze enorm van. 

Juna heeft mij enorm veel geleerd.  Een van de belangrijkste lessen van Juna was dat je niet altijd met 120 km door het leven hoeft te razen. Dat het soms goed is om even stil te staan, goed om je heen te kijken en dat het niet uitmaakt hoe hard je gaat, zolang je maar in beweging blijft.  Een andere les van Juna was dat je niet zoveel aan hoeft te trekken van wat anderen doen. Wijs hondje

Juna is 27 mei 2021 overleden. 

Lilly

Lilly is ons gouden hondje. Ze woont sinds de zomer van 2020 bij ons en is inmiddels bijna 12 jaar. Lilly is een lot uit de loterij, ik noem haar altijd mijn kadootje. 

Lilly is lief voor alles mensen en dieren.  Zonder problemen voegt ze met alle honden en binnen no time was ze dikke vrienden met mijn honden. 

Lilly vindt ALLES met acte leuk. Wandelen, balletjes apporteren, zwemmen of rennen.  Ze vangt graag frisbees en is ook gek op zoekspelletjes. Eigenlijk is alles leuk zolang ze maar mag werken . 

Lilly vindt alleen zijn niet zo leuk daarom mag ze lekker altijd mee met de uitlaatservice. Gezellg voorin mee in de bus om alle honden op te halen. In huis is Lilly heel relaxed. Zodra ik ga zitten komt ze tegen me aan liggen.  Lilly dwingt mijn als het ware om af en toe op de bank te hangen en niks anders te doen dan knuffelen. 

Mijn werkwijze en methode

Beloningsgericht

Ik werk met positieve trainingsmethode. Beloningsgericht en met het welzijn van de hond centraal. Samen leren met wederzijds vertrouwen.

Persoonlijke aandacht

Elke hond is uniek, heeft eigen talenten en behoeften. Ditzelfde geldt voor jou als eigenaar. MIjn trainingen zijn maatwerk, geen priveles in hetzelfde.

Gediplomeerd

Ik heb naast mijn 3-jarige opleiding bij Dogvision instructeursopleidingen gevolgd voor diverse hondensporten. Ik volg graag webinairs, ga naar lezingen en lees veel vakliteratuur.

Mijn opleidingen & cursussen

Opleiding of cursusJaarNaam vd opleidertable datatable datatable data
Module 1 Toegepaste Ethologie2011Dogvision
Module 2 Kynologisch Instructeur
Module 3 Leren bij Honden
Module 4 Probleemgedrag bij honden2020Dogvision
Treiball instructeur2012Treibball Nederland
Canine Freestyle instructeur2013Canine Company
2014Hermina Stout
Naam van de cursus of opleiding2020

Gratis e-book

Geef iets super waardevols gratis weg in ruil voor een e-mail adres

Je kunt een weggever gebruiken om baasjes waardevolle tips te geven waar ze vandaag nog wat aan hebben.⁣ Zo laat je ze met jou kennismaken zijn ze sneller geneigd bij je aan te kloppen. Houd dit tekstje ongeveer net zo kort als dit.