Over mij

Hoe het allemaal begon…

Als kind wist ik al dat ik heel graag met honden wilde gaan werken. Toch ben ik na mijn middelbare school eerst Facility Management gaan studeren. Tijdens mijn studie werkte ik in de horeca en dit vond ik zo leuk dat ik in 2006 samen met mijn vriend een eigen restaurant opende in Bloemendaal. Een super leuke tijd maar zodra het restaurant eenmaal goed liep begon ik toch steeds meer te verlangen naar een eigen hond. In 2009 kwam Buster bij ons wonen. Overdag liep ik uren met Buster in het bos en ’s avonds werkte ik in het restaurant.

In 2012 hebben we het restaurant verkocht en ben ik les gaan geven bij Kyno Connect. Dit heb ik ruim negen jaar met heel veel plezier gedaan. In de tussentijd was ik al begonnen aan de opleiding Kynologisch gedragsinstructeur en therapeut bij Dogvision. Tegelijkertijd kwamen ook de eerste uitlaathonden erbij.

Tien jaar later...

Zes dagen in de week ben ik druk met mijn uitlaatservice. Op mijn eigen terrein mogen de honden spelen, train ik met ze en daag ik ze uit met veel zoekopdrachten. Elke hond is uniek en heeft zijn eigen talenten en behoeften. Dit betekent in de praktijk dat elke hond een eigen programma van activiteiten aangeboden krijgt. Voor mij als trainer ook erg leerzaam om zoveel verschillende honden te mogen trainen.  

Naast de uitlaatservice geef ik bijna dagelijks privélessen. Het is fantastisch om samen met de eigenaar honden te trainen. Om samen te kijken naar lichaamstaal en gedrag en de welzijnsbehoefte van de hond in kaart te brengen. De hond vaardigheden aan te leren en te ontdekken waar zowel baas als hond gelukkig van worden. 

Voor 2022 heb ik veel plannen en ideeën. Ik wil mijn terrein nog uitdagender maken voor de honden. Niet alleen door het uitbreiden van de snuffelsafari´s maar ook met nieuwe speeltoestellen en zandbakken. Honden zijn graag met hun neus bezig dus ik ben aan het onderzoeken hoe ik nog meer aan die behoefte en geurbelevenis kan bijdragen. Met de komst van een tweede bestelbus gaat er nog een droom in vervulling. Een eigen camper zodat ik  privélessen kan geven door heel Nederland. Uiteraard gecombineerd met een nachtje kamperen met Timber. Ik kan niet wachten om nieuwe natuurgebieden te ontdekken en werk en vrije tijd op deze manier te combineren. 

Mijn werkwijze en methode

Beloningsgericht

Ik werk met een positieve trainingsmethode. Beloningsgericht en met het welzijn van de hond centraal. Samen leren met wederzijds vertrouwen.

Persoonlijke aandacht

Elke hond is uniek, heeft eigen talenten en behoeften. Ditzelfde geldt voor jou als eigenaar. MIjn trainingen zijn maatwerk, geen privéles in hetzelfde.

Gediplomeerd

Ik heb, naast mijn driejarige opleiding bij Dogvision, instructeursopleidingen gevolgd voor diverse hondensporten. Ik volg graag webinars, ga naar lezingen en lees veel vakliteratuur.