Training

Naast de uitlaatservice geef ik ook hondentraining. Het is geweldig om mensen te begeleiden tijdens het opvoeden van hun hond. Of u een pup of rescuehond mag verwelkomen of graag de puntjes op de i van de gehoorzaamheid van uw volwassen hond wilt zetten. BijBrenda kun je ook terecht voor een of meerdere privelessen. Ik vind het leuk om mensen te motiveren om een hondenleven lang door te blijven trainen met hun viervoeter. Honden zijn nooit te oud om te leren en vinden het leuk om samen met de baas activiteiten te ondernemen. Dit kan een hondensport zijn, samen bewegen of in huis denkspelletjes doen. 

In mijn trainingen staat een positieve trainingsmethode centraal. Respect voor elkaar, vertrouwen en plezier staan hoog in het vaandel. Ik geef de privelessen aan huis of op locatie. Voor meer informatie of het afspreken van een priveles kunt u het contactformulier invullen.  Het tarief van een privéles is 55 euro per uur.  

Gedrag en gehoorzaamheid

Een gehoorzame hond is een plezier voor iedereen. Trekt u hond aan de lijn, jaagt de hond katten na of komt de hond niet tijdens het loslopen. Dit zijn voorbeelden van gedrag waar we tijdens een prive les aan kunnen werken. Maar ook het aanleren van de basisvaardigheden zoals rustig wandelen, de hond socialiseren en de hond alleen thuis leren zijn valt onder de mogelijkheden. 

Puzzelen met kunststof en houtenbordspellen

Tegenwoordig is er een groot aanbod aan hondenpuzzels. Puzzelen met je hond is niet alleen heel leuk voor beide, het is ook een goede manier om je hond mentaal uit te dagen. Door stapsgewijs puzzels op te lossen vergroot je het zelfvertrouwen van de hond. Het concentratievermogen verbetert, de hond wordt creatief en zijn zintuigen worden geprikkeld. Ik heb meer dan 80 verschillende soorten puzzels geschikt voor beginnende en gevorderde puzzelaars. Op de facebook pagina van BijBrenda zijn alle puzzels te bekijken.  

Een actieve boswandeling

Een wandeling in een bos of park kan extra aantrekkelijk gemaakt worden. Met zoekspelletjes, leuke gehoorzaamheidsoefeningen en bijvoorbeeld balans oefeningen. Door tijdens de wandeling op een aantal momenten samen opdrachten uit te voeren versterk je de band en leert de hond nog beter op jou te letten. Je wordt zelf creatiever qua gebruik van natuurlijke materialen en het onderhouden van de gehoorzaamheid. 

Je hond binnenshuis vermaken

Ook in huis kun je met wat eenvoudige materialen leuke denkspelletjes voor je hond maken. Tevens zijn er op het gebied van gehoorzaamheid en zoekspellen meer mogelijkheden dan je wellicht zou denken! Een leuke training voor in de herfst of winter of wanneer je hond (tijdelijk) geen lange wandelingen kunt maken.