BijBrenda

Uitlaatservice

Je hond een fijne tijd, terwijl jij druk aan het werk bent

Zes dagen in de week ga ik samen met de uitlaathonden naar mijn eigen speelweide

Wil jouw hond mee?

Hoe gaat het in zijn werk?

Wanneer je je hond mee wilt laten wandelen met de uitlaatservice, maken we eerst een afspraak voor een proefwandeling. Ik kan dan zien hoe je hond reageert op mijn groep en op mij. Wanneer dit succesvol verloopt kunnen we afspreken op welke dagen de hond mee zal lopen. Ik kom de hond thuis ophalen en lever hem/haar na de wandeling ook thuis weer af. We zijn ongeveer 5 kwartier tot 1,5 uur op het veld aanwezig. 

Honden mogen vanaf twaalf weken oud mee. Uiteraard krijgen ze op die leeftijd rust tussendoor.  De honden dienen sociaal te zijn naar soortgenoten en naar andere mensen. Loopse teven kunnen helaas niet mee. 

Het programma

Hoe ziet een wandeling eruit?

Elke wandeling verloopt via een vaste routine. Dit geeft veel rust bij de honden. Ik parkeer mijn bus op het eigen terrein. Op het moment dat het hek gesloten is gaan de deuren van de bus open. De honden kunnen nu veilig het terrein op. Met de hele groep loop ik een ronde over de velden voordat ik de groep in drieën of vieren verdeel. 

Op het terrein zijn twee aparte ruimtes met diverse zoek- en speurspellen. Hier gaan de honden op Snuffelsafari. Ik probeer de honden allemaal minstens tien minuten te laten snuffelen in deze ruimtes. Daarnaast train ik graag de honden in het aparte trainingsveld. Dit kunnen gehoorzaamheidsoefeningen zijn, behendigheidsspellen of andere leuke uitdagingen. Na ongeveer 5 kwartier tot 1,5 uur gaan we weer naar huis. 

Foto's uit de praktijk

Een kleine sfeerimpressie van de uitlaatservice. Foto´s van de honden op snuffelsafari of honden aan het werk in de trainingsacademie zijn te vinden op mijn social media.

Wat andere baasjes zeggen

PRAKTISCHE INFORMATIE

Hoe werkt het precies?

Heb je vragen over de hondentraining of uitlaatservice? Stuur me gerust een berichtje.