Brenda Botermans

Ik ben Brenda, geboren in 1984 en eigenaresse van drie fantastische honden.  Als kind wist ik al dat ik heel graag met honden wilde gaan werken. Toch ben ik na mijn middelbare school eerst Facility Management gaan studeren. Tijdens mijn studie werkte ik in de horeca en dit vond ik zo leuk dat ik in 2006 samen met mijn vriend een eigen restaurant opende in Bloemendaal. Een super leuke tijd maar zodra het restaurant eenmaal goed liep begon ik toch steeds meer te verlangen naar een eigen hond. In 2009 kwam Buster bij ons wonen. Overdag liep ik uren met Buster in het bos en 's avonds werkte ik in het restaurant.

In 2012 hebben we het restaurant verkocht en ben ik les gaan geven bij Kyno Connect. Dit heb ik ruim 9 jaar met heel veel plezier gedaan. In de tussentijd was ik al begonnen aan de opleiding Kynologisch gedragsinstructeur en therapeut bij Dogvision. Tegelijkertijd kwamen ook de eerste uitlaathonden erbij. Inmiddels heb ik een fantastische groep honden voor de uitlaatservice en privelessen. 

6 dagen in de week ben ik druk met mijn uitlaatservice. Op mijn eigen terrein mogen de honden spelen, train ik met ze ne daag ik ze uit met veel zoekopdrachten.  Elke hond is uniek en heeft zijn eigen talenten en behoeften. Dit betekent in de praktijk dat elke hond een eigen programma van activiteiten aangeboden krijgt. Voor mij als trainer ook erg leerzaam om zoveel verschillende honden te mogen trainen. Op mooie dagen neem ik graag mijn camera mee om foto’s te maken van de (spelende) honden.

Als ik geen les geef of met de uitlaat op pad ben, ben ik met mijn eigen honden in de weer. Lekker wandelen, spelen en trainen. Het is heerlijk om ze de hele dag om mij heen te hebben. In huis doe ik veel denk- en zoekspelletjes met ze, eten krijgen in een voerbak is hier uitzonderlijk. Een leven zonder honden kan ik mij niet meer voorstellen.